Кламер БГ - Новини: Футболното дерби затвори центъра на София

Футболното дерби затвори центъра на София

България

|
Съб, 21 Окт 2017г. 18:10ч.
Футболното дерби затвори центъра на София

Промени в движението заради мача между Левски и ЦСКА - София затвориха центъра на София в събота. Привържениците на двата отбора стигнаха до стадиона с шествия, като феновете на сините тръгнаха от бул. "Тодор Александров", а тези на ЦСКА от ул. ”Иван Асен".

Преди мача фенове на Левски и ЦСКА - София се сбиха на столичния булевард "Евлоги и Христо Георгиеви". Един човек е леко пострадал, има и арестувани.

Привърженици на двата футболни клуба са се засекли в центъра на София по пътя за стадион "Васил Левски" около 20 минути преди 15 часа, съобщават от МВР. Последвало е сбиване, при което един човек е леко пострадал. Веднага са се намесили намиращи се наблизо полицаи, които са задържали няколко човека, привърженици и на двата футболни отбора. За момента точната бройка на арестуванитесе уточнява.

"Сините" привърженици се насочиха към сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски", преминавайки по бул. ”Тодор Александров”, президентството и Министерски съвет. В "триъгълника на властта" групата, тръгнала от седалището на Националния клуб на привържениците се обедини с представителите на "София Запад", а срещата беше ознаменувана с пиротехнически средства.

Остава засиленото полицейско присъствие в центъра на София заради футболния мач. Униформени полицаи има освен около Националния стадион и около спирките на градския транспорт. След края на футболната среща полицията ще остане по улиците, за да не се допускат нови сериозни инциденти.

Заради мача бяха въведени ограничения в движението, които затвориха центъра на София.

От 8.00 до 18.00 часа се забраняват престоят и паркирането на моста пред националния стадион и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", обявиха от Столичната община.

От 14.30 часа до приключването на мача при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки (с изключение автобусите на масовия градски транспорт) по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

В петък вечерта от "Левски" обявиха, че са продадени общо 19 100 билета, което ще направи мача най-посетения за сезона във футболното първенство.

mediapool.bg