Кламер БГ - Новини: Двамата от БСП връщат командировъчните за ловното изложение

Двамата от БСП връщат командировъчните за ловното изложение

България

|
Ср, 27 Фев 2019г. 15:52ч.
Двамата от БСП връщат командировъчните за ловното изложение

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като недопустимо поведението на депутатите ѝ Иван Иванов и Йордан Младенов. Във вторник се разбра, че те са ходили на 5-дневно ловно-рибарско изложение в Австрия, докато БСП бойкотира заседанията на парламента. Нинова им е наредила да върнат командировъчните, които са взели.

Двамата са били на изложението от 20 до 24 февруари, командировани от парламента като част от делегация. Общо командировъчните на Иванов са 3 хил. лв., от които 1382 лева за самолетен билет, за хотел - 1308 лв., а джобните му са били 342 лв. Сметката на Йордан Младенов е сходна, съобщава бТВ.

В делегацията е имало и още двама депутати - Александър Сабанов от "Обединени патриоти", чиято сметка е около 2 хил. лв., и Бюрхан Абазов от ДПС. Общо сметката на четиримата е 13.4 хил. лв.

"Казах им да върнат парите, които са ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка", каза в сряда лидерът на БСП по повод станалото.

Тя обаче не спести критики и към председателя на парламента и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева, която е подписала командироването на делегацията. "Не е разбираемо защо госпожа Караянчева се е подписала. Не може да се харчат народни пари за екскурзии за лов и риболов", каза Нинова.

В отговор Караянчева обясни, че няма как да подпише пътуване на депутати, без то да е съгласувано и одобрено от ръководството на групата им. Тя показа и подписа на БСП под документа за командироване на ловното изложение, но подчерта, че не е на Нинова.

"Най-вероятно някой от заместник-председателите или секретарят на групата от БСП се е разписал. Нека Нинова каже кой се е подписал", каза Караянчева.

На изложението страната ни се е рекламирала като дестинация за лов. В програмата са били включени лекции, свързани с риболов на сьомга в Централна Швеция, как успешно да се лови костур, как се ловят диви свине, миещи мечки и лисици.

mediapool.bg