Кламер БГ - Новини: Гърция отменя всички полети в следващите дни

Гърция отменя всички полети в следващите дни

България

|
Съб, 08 Окт 2016г. 15:09ч.
Гърция отменя всички полети в следващите дни

Всички полети в следващите четири дни от и до летищата в Гърция са отменени заради щафетни стачки. Това съобщават гръцки медии, цитирани от българското Министерство на външните работи.

От външното ни ведомство съветват българите, които ще пътуват през следващите дни в южната ни съседка със самолет да се информират предварително от авиокомпаниите за актуалните разписания на полетите в дните на стачката.

Гръцките медии съобщават, че летищата в страната ще бъдат затворени в неделя (9 октомври), понеделник (10 октомври), сряда (12 октомври) и четвъртък (13 октомври).

Причината е 24-часови щафетни стачки на ръководителите на въздушни полети.

Стачката е вследствие на протест на Съюза на ръководство на въздушното движение по повод внасянето на законопроект за преструктуриране на органите на гражданската авиация.

Редица авиокомпании вече съобщиха и уведомиха клиентите си за отмяната на полети през почивните дни.

Нискотарифната "Райънеър" (Ryanair) призова Европейската комисия и гръцкото правителство да предприемат действия, за да не се стигне до спиране на полети за този уикенд, се казва в официално изявление на компанията.

Авиокомпанията е била принудена да отмени четири полета в събота вечерта (8 октомври) и всичките общо 106 полета от и до Гърция в неделя (9 октомври).

"Райънеър" и други превозвачи от ЕС многократно са призовавали Еврокомисията да въведе прости мерки, с които ще се облекчи ефекта от честите стачки на ръководителите на въздушното движение.

Туристическите планове на стотици хиляди европейски потребители са прекъснати и отменени заради егоистичните действие на ръководителите на въздушното движение, които използват стачките като първа оръжие, а не в краен случай, казва Робин Кейли от "Райънеър". По думите му крайно време е Еврокомисията за предприеме действия, за да предотврати тези повтарящи се стачки, които нарушават плановете за пътуване на милиони европейски граждани и техните семейства.

mediapool.bg