Кламер БГ - Новини: Горанов: Как си представяте да съм рекетирал Божков?

Горанов: Как си представяте да съм рекетирал Божков?

България

|
Нед, 07 Юни 2020г. 13:21ч.
Горанов: Как си представяте да съм рекетирал Божков?

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов за пореден път отрекоха твърденията на обвиняемия в 18 престъпления хазартен бос Васил Божков, че им е предал над 60 млн. лв. за три години, за да упражняват политически чадър върху бизнеса му.

"Това им е играта на тези хора. Кой е той да се съревновава с нас", заяви Борисов по време на инспекция на строителството на третия лъч на столичното метро. Министър-председателят демонстрира видима нервност, че темата му се поставя за пореден път.

На въпрос защо шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова е посещава бизнесмена, Борисов отговори: "Защото я харесва вероятно. Тя може да разказва много по тая тема". И изрично уточни, че "никого" не бил пращал при Божков. В същото време в неделя се появиха нови разкрития, че Арнаудова се е сдобила с луксозна къща във вилната зона на Бистрица, купена за 1 млн. лв. с кредит.

Борисов обяви, че няма никакви съмнения във финансовия министър Владислав Горанов и в Менда Стоянова, които бяха набедени от Божков, че са участвали в рекетьорската схема.

"Твърденията на Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет", каза Горанов.

"Аз, ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?", допълни министърът.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета "Борисов" е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

"Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата", каза още Горанов.

Той посочи още, че по темата "Божков" нямало напрежение между него и премиера.

На този фон Васил Божков излезе с поредното видеообръщение във Фейсбук, където на фона на морски вълни обявява, че ще направи ново разкритие. Утре сутринта щял да постави "въпрос", на който се надявал да получи отговор.

mediapool.bg