Кламер БГ - Новини: Г-жо вицепремиер, един имейл дойде! Да влезе!

Г-жо вицепремиер, един имейл дойде! Да влезе!

България

|
Четв, 22 Авг 2019г. 13:57ч.
Г-жо вицепремиер, един имейл дойде! Да влезе!

Вицепремиерът по демографската политика Марияна Николова, чиято известност до онзи ден не надхвърляше стените на кабинета й, вече е онлайн звезда и мишена за всички актуални подигравки. Тя доминира социалните мрежи, след като в сряда заяви, че може да отговаря за киберсигурността в държавата, тъй като има сертификат за базова компютърна грамотност. Тези думи се превърнаха в най-ярката й политическа проява откакто пое поста от Валери Симеонов в края на миналата година.

"Как да не разбирам от компютри? Най-малкото, което е, всеки държавен служител трябва да има минималните нива на техническа и информационна грамотност разбира. Аз в рамките на администрацията, в която съм работила, съм преминавала през различни обучения, включително притежавам и квалификацията Itcard", заяви Николова в сряда пред Нова телевизия.

Автор: Колажи и карикатури

Часове по-късно онлайн пространството й отговори с редица шеги.

Една от най-актуалните е:

"Г-жо вицепремиер, един имейл дойде!"

"Нека влезе!"

"Аз не притежавам квалификация ITcard. Обаче имам MasterCard, значи мога да ръководя банковия сектор. Две калинки като балеринки Под дъжда вървели, песнички си пеели...", написа във фейсбук съдия Методи Лалов.

Автор: Колажи и карикатури

"Вървя. Изпотих се и имам достъп до Интернет. Мисля, че съм квалифициран да браня киберсигурността на Поливни системи", пошегува се Самуил Петканов.

"А Борисов става за премиер, щото винаги има поне терца-майорна", написа карикатуристът Христо Комарницки.

Хвалбата на Николова за Itcard е повод и за друг статус на Петканов:

"Имам била карта, може ли да стана министър на икономиката?"

Автор: Колажи и карикатури

mediapool.bg