Кламер БГ - Новини: Вътрешният министър провери нощния живот в Слънчев бряг

Вътрешният министър провери нощния живот в Слънчев бряг

България

|
Нед, 28 Авг 2016г. 09:55ч.
Вътрешният министър провери нощния живот в Слънчев бряг

Много продуктивен и успешен – така определи модела на организацията на работата на силите на реда в Слънчев бряг вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя направи

внезапна нощна проверка в най-големия летен курортен комплекс, заедно с директора на Областната дирекция на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, съобщи МВР.

За първи път през тази година бяха въведени контролно-пропусквателни пунктове за влизане в курорта. От началото на сезона имаше само една престрелка завършила с един убит. Първоначално тя беше определена като "махленска свада" за паркомясто, но след това се оказа битка за територии за разпространение на наркотици.

В нощната си визита вътрешният министър е имал срещи и разговори с полицейски служители на дежурство по КПП-тата. Румяна Бъчварова се е включила и в проверки по увеселителни заведения и търговски обекти. Била е и на разпределение на задачите и координиране на действията по съвместните проверки на служителите на Националната агенция по приходите и вътрешното ведомство. Акцията е била проведена малко след полунощ в Слънчев бряг.

Според Бъчварова "досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати" – увеличен оборот на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани, но сега те са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни.

Бъчварова посочи, че целта на нощта й визита е била да види на място как служителите от МВР работят и изпълняват задълженията си.

На тази база ще се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост ще се оптимизират предприетите до момента действия, каза вътрешният министър.

Бъчварова коментира и посещението си в Германия заедно с премиера Бойко Борисов. Целта на визитата е представяне на българската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа, каза вицепремиерът. По думите й двамата с Борисов са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика, която се одобрява и изпълнява от всички страни членки.

"Това, което нашите партньори в Германия ни казаха е, че винаги са възприемали България, като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Ние продължаваме да се справяме, но отчитаме и рисковите фактори, които могат да усложнят ситуацията", заяви Бъчварова.

mediapool.bg