Кламер БГ - Новини: Въоръжен грабеж в центъра на Плевен

Въоръжен грабеж в центъра на Плевен

България

|
Ср, 28 Септ 2016г. 11:46ч.
Въоръжен грабеж в центъра на Плевен

В центъра на Плевен е извършен въоръжен грабеж на инкасо автомобил, съобщи директорът на Регионалната дирекция на вътрешните работи Красимир Начев.

Полицията е отцепила за оглед района между сградите на областната администрация, общината и Съдебната палата.

Тежкото престъпление бе извършено снощи около 19.00 ч. Инкасо автомобил, който събира пари от фирми от промишлената зона, е нападнат от четирима маскирани. Единият от тях е останал в джипа, с който са се придвижвали. Друг от останалите трима е бил въоръжен с пистолет, а двата са имали сгъваеми палки.

Нападателите са нанесли удар на охранителя, който осигурявал охраната на парите. Той е закаран в Центъра за спешна помощ.

По първоначални данни извършителите са откраднали около 200 000 лева и са се оттеглили в посока на квартал "Дружба". По-късно джипът, с който са извършили престъплението, е открит опожарен в района на квартала. На местопроизшествието е открито огнестрелното оръжие.

Следствените действия продължават под ръководството на Окръжната прокуратура. До момента няма задържани извършители на въоръжения грабеж, работата по установяването и издирването им продължава, съобщи Добринка Матеева - говорител на Окръжната прокуратура, цитирана от БТА.

mediapool.bg