Кламер БГ - Новини: "Възраждане" издигна свой депутат за кандидат за кмет на Пловдив

"Възраждане" издигна свой депутат за кандидат за кмет на Пловдив

България

|
Пет, 04 Авг 2023г. 15:01ч.
"Възраждане" издигна свой депутат за кандидат за кмет на Пловдив

Кандидатурата на Ангел Георгиев е първата партийна номинация за кмет на Пловдив. Сн. БГНЕС, архив

Партия "Възраждане" издигна депутата Ангел Георгиев за кандидатът за кмет на Пловдив. Номинацията на Георгиев беше обявена в петък. Той е областен координатор на "Възраждане" за района.

Това е първата официално обявена партийна кандидатура за кмет на Пловдив.

Георгиев представи и акцентите си в програмата си, свързани с транспорта и транспортната инфраструктура - разширяване на определени пътни отсечки и изграждане на кръстовища на две нива, на многоетажни паркинги, подобряване на градския транспорт.

Сред другите акценти бяха борба с презастрояването, повече детски градини и ясли, и борба с бездомните животни, предаде "Под тепето".

През последните 4 години кмет на Пловдив е издигнатият от ГЕРБ Здравко Димитров. Лидерът на партията Бойко Борисов обаче първо обяви, че формацията ще има нов кандидат за кмет на града на местните избори, а след това и оттегли подкрепата си за настоящия градоначалник. В последствие пловдивският кмет Димитров заяви, че може и да размисли и все пак да се яви на предстоящия вот. Към момента нито той, нито ГЕРБ са обявили плановете си.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" вероятно ще имат единна номинация за кмет на Пловдив. Досега обаче официално име на кандидат за поста няма.

От БСП също не са обявили кого ще номинират.

mediapool.bg