Кламер БГ - Новини: Временният кмет на "Младост" се отрече от част от показанията си срещу Иванчева

Временният кмет на "Младост" се отрече от част от показанията си срещу Иванчева

България

|
Четв, 25 Окт 2018г. 17:27ч.
Временният кмет на "Младост" се отрече от част от показанията си срещу Иванчева

Временният кмет на столичния района "Младост" арх. Румен Русев се отказа в четвъртък от част от показанията си, дадени от него по време на разследването срещу бившата кметица Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и екскмета Петко Дюлгеров.

Първоначално той заяви, че не помни какво е разказал на разследващите. След като показанията му бяха прочетени, той се отказа от частта, в която е заявил, че за да задвижи преписка, Иванчева е изисквала да се направи дарение на общината от инвеститорите.

Освен това той отрече да е заявявал по време на среща със строителния предприемач Александър Ваклин, че ако придвижи преписката му за строеж в местността "Камбаните", ще загуби работата си. Именно Ваклин е основният свидетел срещу Иванчева, който заяви по на разпита си в началото на делото, че Русев му е казал това на тяхна кратка среща.

По отношение на ангажимента си по този казус, и.д. кметът на "Младост" коментира пред спецсъда, че е трябвало само да изчисли разгърнатата застроена площ (РЗП) на строежа на Ваклин, и потвърди, че не е присъствал на срещи с бизнесмена. На излизане от съдебната зала Русев отказа да отговори на въпроси на медиите.

Подобно на останалите свидетели от общината, бившият заместник на Иванчева също за яви, че никога не е чувал тя да е искала подкуп на Ваклин.

Тя и Биляна Петрова са обвинени за взимането на рушвет от 70 000 евро от строителния предприемач, а Дюлгеров е изправен пред спецсъда като посредник в аферата. След над 6-месечен престой в ареста, двете бяха пуснати под домашен арест от спецмагистратите. Спецпрокуратурата обаче протестира и предстои втората инстанция да се произнесе другата седмица по казуса.

mediapool.bg