Кламер БГ - Новини: Вносителят на "Пежо" доставя линейки за спешната помощ

Вносителят на "Пежо" доставя линейки за спешната помощ

България

|
Пон, 19 Ноем 2018г. 12:02ч.
Вносителят на "Пежо" доставя линейки за спешната помощ

Вносителят на марката "Пежо" в България "София Франс Ауто" спечели търга за доставка на нови линейки по проекта на здравното министерство за модернизация на спешната помощ.

В понеделник министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и директорът на "София Франс Ауто" Стоян Желев подписаха договори за доставка на 280 линейки. От тях 185 броя са конструирани и оборудвани за превоз, мониторинг и първоначално лечение на пациенти, а другите 95 са за интензивно лечение. Всички те трябва да бъдат снабдени с медицинско оборудване и медицинска апаратура.

Общата стойност на двата договора възлиза на 38 300 640, 00 лв. с ДДС. Срокът за доставка на първите оборудвани линейки и по двата договора е до 60 календарни дни. Останалите трябва да бъдат доставени в срок до 120 дни от заявката на Министерството на здравеопазването, по график за следващите 3 години. Гаранционният срок на всяка от оборудваните линейки, както и на медицинската апаратура

и оборудване, е 5 години.

Проектът за модернизация на спешната помощ предвижда доставката на общо 400 нови линейки. Търгът за останалите две позиции за доставката на високопроходими и 4х4 линейки обаче се провали заради липса на кандидати и в момента тече нов конкурс.

Ананиев съобщи, че в момента системата за спешна медицинска помощ разполага с 651 линейки, като голяма част от тях са много амортизирани.

С новите линейки ще се осигури по-добър достъп на гражданите до спешна помощ, коментира Ананиев. Той припомни, че имаше опасност да се загубят средствата от ЕС по проекта, който е по оперативна прогрма “Региони в растеж“ и е на обща стойност 163 млн.лв.

“За нас този договор е голяма отговорност, но мисля че сме от малкото фирми, които имат и професионалната, и организационната, и финансовата възможност да реализираме правилно тази голяма обществена поръчка. Договорът никак не е лесен, условията са изключително ангажиращи за изпълнителя, но имайки предвид огромната нужда в България от автомобили за спешна медицинска помощ, ние ще направим всичко по силите ни да доставим едни качествени продукти“, коментира изпълнителният директор на “София Франс Ауто“ Стоян Желев.

mediapool.bg