Кламер БГ - Новини: Не са откраднати пари от взривения банкомат в столичния квартал "Люлин"

Не са откраднати пари от взривения банкомат в столичния квартал "Люлин"

България

|
Четв, 28 Дек 2017г. 20:06ч.
Не са откраднати пари от взривения банкомат в столичния квартал "Люлин"

Банкомат, разположен в клон на банка ДСК в столичния квартал "Люлин" край Кооперативния пазар, бе взривен в нощта срещу четвъртък, но обирджиите не са успели да вземат пари от устройството, съобщиха от МВР.

Полицията издирва престъпниците, които са влезли в помещението със свободен 24-часов достъп, в което се влиза чрез банкова карта.

Сигналът за взрива е подаден в полицията около 3.30 през нощта.

Предполага се, че крадците са използвали бутилки с газ или сгъстен въздух, за да разбият устройството. То обаче е от по-модерните модели, които имат стабилна защита на банкнотите в касетите.

Любопитна подробност е, че сградата на банката разполага с разположен отвън банкомат, който е от по-старите модели, но престъпниците са се насочили към вътрешния.

От взривната вълна са счупени и стъклата на първия етаж на сградата на ДСК, който остана затворен, докато се извършваше огледът на местопрестъплението. Вторият етаж на банката, приемаше клиенти.

Не е ясен броят на извършителите на престъплението.

То става близо месец, след като МВР разби пернишка група за обири на банкомати. При преследването обаче трима заподозрени избягаха, а един беше задържан. Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов все още се издирват от полицията, припомни БНР.

Най-вероятно в случая става дума за друга група, която действа по идентичен начин.

mediapool.bg