Кламер БГ - Новини: Валери Симеонов ще отговаря за работата на Каракачанов в Министерския съвет

Валери Симеонов ще отговаря за работата на Каракачанов в Министерския съвет

България

|
Пет, 05 Май 2017г. 11:42ч.
Валери Симеонов ще отговаря за работата на Каракачанов в Министерския съвет

Лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще отговаря "до известна степен" за работата на лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракчанов. Симеонов ще наблюдава още и министерствата на икономиката и на екологията, чиито министри Емил Караниколов и Нено Димов са от квотата на "Обединени патриоти". Това стана ясно в петък от думите на Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Той уточни, че с министъра на икономиката Емил Караниколов се е запознал в четвъртък, когато беше гласуван новият състав на правителството, и до този момент не го е познавал. Караниколов е от квотата на "Атака" на Волен Сидеров, който остана в парламента.

Попитан как ще коментира, че зад избора на Караниколов стои депутатът от ДПС Делян Пеевски, Валери Симеонов отговори с въпрос: "Всяка глупост ли трябва да оборвам". След което посочи, че това не е доказано по никакъв начин. После контрира водещата Ани Цолова с още един въпрос: "Как ще докажете, че Нова телевизия не е на Бойко Борисов".

"Ако имаше някакви закононарушения този човек (бел.ред. - Караниколов) щеше да е на друго място", каза Симеонов. Той се възмути "по какъв елементарен начин се демонизират хората и се очернят". Призова да се види как ще работи Караниколов и тогава да се правят коментари.

"Недейте забравя, че той е в моя ресор. Аз ще отговарям за работата и на Нено Димов и до известна степен и за работата на колегата Каракачанов, както и те ще отговарят за мен", каза Валери Симеонов.

"Ние сме четирима човека и по никакъв начин няма да позволим да провалим доверието, което ни е гласувано. Освен това аз гледам на целия Министерски съвет като на екип. Един от нас да се издъни, всички сме свършили. Залогът е много голям. Отговорността е много голяма", допълни той.

Емил Караниколов дължи професионалното си израстване на ГЕРБ, а от 2010 г. досега беше шеф на Агенцията за приватизация. Под негово ръководство бяха продадени "Булгартабак", сградата на ИПК "Родина", Дипломатическия клуб в Горна баня на фирми - сделки, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски. Пак под ръководството на Караниколов през последните месеци се подготвят и няколко сделки за продажбата на активи от Държавната консолидационна компания, която е под шапката на икономическото министерство.

"Икономическите фактори са тези, които диктуват поведението на цели политически партии, но не мога да бъда конкретен. ГЕРБ е под обстрела на тези икономически интереси, защото е нормално всеки да търси някаква печалба, опитвайки се да използва общински или държавни структури. Това е нормална практика на прехода", коментира Валери Симеонов.

Според Симеонов лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в четвъртък от парламентарната трибуна признал, че ДПС е етническа партия.

"Те са избрали тази стратегия да изкарат "патриотите" като крайни националисти. Това е координирана стратегия", коментира Симеонов изказването на Йордан Цонев от парламентарната трибуна.

Лидерът на НФСБ отговори и на обвиненията, че негов мотел е използван с държавни пари от военни, които пазят границата.

"Нямам никакви взаимоотношения с държавата. Този мотел е ремонтиран цели 10 години, за да бъде пуснат през юни миналата година. В момента там има настанени 15 военнослужещи. Няма да допусна някой да лобира за моя мотел. Мотелът е със 130 места, сега има 15 души. Какво, да ги изгоня, защото са войници ли?", попита Симеонов. Той разказа и при какви добри условия са настанени българските военнослужещи – фитнес център, басейн и други екстри.

mediapool.bg