Кламер БГ - Новини: Български футболен фен е бил убит в Солун

Български футболен фен е бил убит в Солун

България

|
Пон, 06 Ян 2020г. 12:39ч.
Български футболен фен е бил убит в Солун

Български футболен фен е бил убит в Солун по време на сблъсъци между спортни фенове.

Инцидентът е станал вчера в следобедните часове. 28-годишният привърженик на "жълто-черните" Тоско Бозаджийски е бил блъснат от кола, докато се опитвал да избяга от ултраси на ПАОК. Това се е случило след футболното дерби между ПАОК и "Арис".

"Българските фенове са се канели вече да си пътуват за страната след провеждане на мача, който е бил в събота. Нападнати са от гръцки фенове с бухалки, с мотоциклети и каски, маскирани с качулки. За съжаление докторите не са могли да спасят едното момче, което е ударено от кола при сбиването", съобщи консула на Бълария Красимир Тулечки.

По данни на гръцката полиция, инцидентът, при който загина 28-годишен българин в Солун е непредизвикано нападение. Към сънародниците ни, станали част от инцидента, няма повдигнати обвинения, потвърдиха от МВнР.

Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите български граждани, с медицинските и полицейските служби в града.

В съобщението се уточнява, че българите, присъствали на футболната среща между двата солунски клуба "Арис" и "ПАОК" в събота, са били 9. Вчера около 16:00 ч. българските граждани са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на "ПАОК".

При инцидента един от българските фенове получава удар в главата, след което е блъснат от движещ се автомобил. Полицията е установила превозното средство, а водачът му, както и нападателите, се издирват.

Други двама българи от групата са получили наранявания, приети са в болница в Солун, а в последствие са изписани. Останалите българи са невредими. Всички те са дали свидетелски показания пред полицията.

mediapool.bg