Кламер БГ - Новини: България ще участва в 58-то Венецианско биенале на изкуството

България ще участва в 58-то Венецианско биенале на изкуството

България

|
Ср, 21 Ноем 2018г. 16:46ч.
България ще участва в 58-то Венецианско биенале на изкуството

Правителството одобри участието на България в 58-то издание на Международната изложба за изкуство - Венецианско биенале, което ще се състои в периода 11 май-24 ноември 2019 г. във Венеция, съобщиха от пресслужбата на кабинета в сряда.

С участието на страната ни се цели популяризиране на постиженията на съвременното българско изкуство, стимулиране на двустранното сътрудничество в областта на визуалните изкуства и мобилността на творците, утвърждаване на имиджа на България и използването на капацитета на страната за постигане на значими външнополитически цели и приоритети в областта на културата и визуалните изкуства, допълват от МС.

Биеналето е мултидисциплинарно и повече от 120 години е сред най-престижните културни институции в световен мащаб. Международната изложба за изкуство представлява своеобразен анализ на състоянието на визуалните изкуства по отношение на пазара на изкуствата, мобилността на колекции и автори, обучения на професионалисти, междукултурното измерение и обмяната на опит.

mediapool.bg