Кламер БГ - Новини: Бурите и градушките се завръщат в четвъртък

Бурите и градушките се завръщат в четвъртък

България

|
Четв, 04 Юли 2019г. 09:49ч.
Бурите и градушките се завръщат в четвъртък

В четвъртък в страната ще продължи да прониква по-студен въздух с умерен вятър от северозапад, а в източната половина от страната – от североизток, сочи прознозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места се очаква да има краткотрайни интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки.

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27 - 29 градуса. Температурата на морската вода ще е 26 - 28 градуса, а вълнението на морето – 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, а на 2000 метра – около 15 градуса.

В петък в следобедните часове в много райони в Западна и Централна България ще превали и прегърми. На отделни места явленията временно ще са интензивни, възможни са и градушки.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Температурите отново ще се повишат.

mediapool.bg