Кламер БГ - Новини: Борисов ще обяви решението си за кабинета най-рано в понеделник

Борисов ще обяви решението си за кабинета най-рано в понеделник

България

|
Нед, 06 Ноем 2016г. 19:58ч.
Борисов ще обяви решението си за кабинета най-рано в понеделник

Час преди края на изборния ден щабът на ГЕРБ се събра в централата на партията, където пристигна и премиерът Бойко Борисов, за да бъде обсъдена стратегията в изборната нощ.

Както е известно, по време на кампанията Борисов многократно обвърза съдбата на кабинета с представянето на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева на първия тур.

Ако данните от екзитпола на социологическите агенции, които правят паралелни замервания на вота, се окажат верни, ще се наложи премиерът да обяви решението си. Борисов казваше, че ако Цачева има по-малък резултат от основния си конкурент Румен Радев, ще има предсрочни парламентарни избори.

По неофициална информация на Mediapool, ГЕРБ към момента следят минималната разлика между първите двама кандидати, която е в рамките на социологическата грешка. Очаква се От партията изчакват изборният ден приключи и да имат обобщени предварителни данни.

От щаба на формацията обясниха, че заради близките резултати тази вечер не се очакват изявления на премиера. "Той ще говори едва когато има официални резултати. Дотогава по участия ще бъдат изпращани членове на щаба и самият кандидат-президент", обясниха запознати.

*Очаквайте подробности

mediapool.bg