Кламер БГ - Новини: Борисов чакал да му дадат решение за майките на деца с увреждания

Борисов чакал да му дадат решение за майките на деца с увреждания

България

|
Пон, 25 Юни 2018г. 10:20ч.
Борисов чакал да му дадат решение за майките на деца с увреждания

Чакам да ми дадат решение за майките на деца с увреждания, които протестират, за да стане ясна сметката. Нека стане готова сметката, още се карат кой на кого и как”. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, цитиран от Нова тв.

“Обещал ми е и министърът, и Валери Симеонов работи по това, защо трябва всеки ден да издевателстват над мен. Ще го направя, чакам да видя сметката”, заяви още Борисов.

В последствие той уточни, че “издевателстват” не майките, а политиите.

“Не съм казвал, да ми се махат от главата. Казах: “Връщам го министъра, щом си го харесват, да реши този проблем, да ми се маха от главата Бисер с проблема му. Не да обидя майките”, заяви още Борисов.

Преди две седмици след като социалният министър Бисер Петков подаде оставка първоначално премиерът я прие, но в последствие след мощен отпор срещу оставката му Борисов го върна на поста и заяви, че иска темата да му се “махне от главата”.

“След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери... Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, заръча още премиерът.

Той демонстрира раздразнение и към протестиращите майки на деца с увреждания: “Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях”.

mediapool.bg