Кламер БГ - Новини: Борисов не носи маска, Министерският съвет плаща глобата

Борисов не носи маска, Министерският съвет плаща глобата

България

|
Ср, 11 Авг 2021г. 12:55ч.
Борисов не носи маска, Министерският съвет плаща глобата

Борисов не носи маска, Министерският съвет плаща глобата

Бившият премиер Бойко Борисов е успял да се отърве от една от двете глоби за неносене на маска на закрито. Това става ясно от отговори на здравнитте инспекции в Ловеч и Кюстендил по реда на Закона за достъп до обществена информация.

Вместо на Борисов глобата за това, че е бил без маска при посещението си в храма "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч е наложена на администрацията на министерския съвет. Че подобна маневра готви местното здравна инспекция се знаеше още през миналата година. Сега санкцията от 1000 лв. е била събрана, става ясно от отговора. Парите са платени по банков път.

Бившият премиер все пак е бил глобен за подобно нарушение. Борисов е платил 300 лв. заради неносене на маска при посещение в Рилския манастир миналото лято.

Освен на него е наложена глоба и на "лице" от екипа му, пишат от здравната инспекция в Кюстендил. Акт е съставен и на тогавашния регионален министър Петя Аврамова. Тя също е платила 300 лв.

Въпреки че многократно е подкрепял противоепидемичните мерки, с действията си бившият премиер е демонстрирал точно обратното. Многократно Борисов се е показвал без маска и в закрити пространства и сред много хора.

През миналата година бившият премиер преболедува коронавирус. Наскоро той реши да се ваксинира, за да даде пример. Борисов избра препарата на "Модерна".

mediapool.bg