Кламер БГ - Новини: Борисов: Резултатите от изборите не трябва да разклащат управляващата "сглобка" (Обновена)

Борисов: Резултатите от изборите не трябва да разклащат управляващата "сглобка" (Обновена)

България

|
Нед, 29 Окт 2023г. 14:23ч.
Борисов: Резултатите от изборите не трябва да разклащат управляващата "сглобка" (Обновена)

Бойко Борисов гласува на местните избори, сн. БГНЕС

Решението на ЦИК за отмяна на машинния вот беше правилно, за да може хората спокойно да отидат и да гласуват, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува на местните избори.

"Бих визуализирал, за да ме разберете. Имате парола на телефона и компютъра, как бихте се почувствали, ако някой иска да ви копира паролата. Ето това направиха в последните дни, без да има право след издадена заповед, че не може да се снима, той отива и снима с телефона, това освен да буди недоверие у хората. Не съм този, който да ги окачествява като дали е само укоримо или е намеса", коментира Борисов.

"Като са само принтери машините защо са им кодове и защо ходят посред нощ да ги снимат? Защо в 22:30 вечерта дават пресконференция, че чак тогава са сертифицирани тези принтери. Много са им леки тезите, съжалявам, че не можаха да се справят с провеждането на избори така, както законът казваше", отбеляза Бойко Борисов.

“Това, което стана през последните дни, хич не е добре. На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини. Само че се получиха укорими неща – използвам най-меката дума“.

Борисов коментира още, че резултатите от местните избори не трябва да разклащат управляващата "сглобка".

"Нищо различно няма да се получи. И да изпаднем в безвремие няколко месеца и после наново да се опитаме да се сдобряваме, да правим някакви нови "сглобки", загубени месеци. Искаме ли го? Аз, не. Ние сме направили с тях и много добри неща и трябва да си преглътнем егото сега с тези избори - дано минат по-бързо, защото в края на краищата имаме да свършим конституционната реформа, да довършим съдебната реформа, да направим изборите за ВСС и всичките останали. Да не се поддаваме на емоции".

Борисов отправи апел към всички да гласуват, за да има ясни победители.

“Гласувах София да продължи да се управлява добре, да правим такива детски градини и училища, метро, паркове, фонтани, алеи… Надявам се новият кмет да започне да строи от “Люлин“ до “Цар Борис“, каза Борисов.

mediapool.bg