Кламер БГ - Новини: Болничният на Каменаров е напълно изряден

Болничният на Каменаров е напълно изряден

България

|
Пон, 11 Март 2019г. 16:16ч.
Болничният на Каменаров е напълно изряден

Няма нарушения при издаването на болничния на шефа на БНТ Константин Каменаров. Това е установила проверката на Софийския градски съд. Тя бе разпоредена, след като Каменаров не се яви в съда заради отпуск по болест, а ден по-късно отлетя за Брюксел, за да присъства на събитие за предизвикателствата пред медиите, където говори за фалшивите новини.

"От направената проверка се установи, че са спазени изискванията за констатиране на неработоспособност на г-н Каменаров и издаването на болничен лист, съгласно Наредбата за медицинската експертиза". Това е констатацията на столичната здравна инспекция, на която бе възложена проверката. Резултатите вече са внесени в съда.

Не е ясно дали Каменаров ще понесе някакви последствия заради начина, по който отложи делото. Той е подсъдим заради шофиране след употреба на алкохол. На първа инстанция бе признат за виновен и осъден условно. Ако получи окончателна присъда, може да се раздели и с поста си. Следващото заседание по делото е на 13 март.

Досега стана ясно, че Каменаров се почувствал зле още на 14 февруари. Болничният му е издаден на 18 февруари, за когато бе насрочено заседанието. Отпуската по болест е за периода 14-20 февруари, а пътуването до Брюксел – ден преди края й.

Според отговорите на БНТ, които също бяха изискани в рамките на проверката, нямало начин командировката до Брюксел да се отложи, тъй като била планирана много по-рано и по покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Заповедта за нея била издадена на 12 февруари и е за два дни. Каменаров обаче заминал за един ден. След прибирането му заповедта е "видоизменена" и в нея е записана само една дата – 19 февруари.

mediapool.bg