Кламер БГ - Новини: БСП без свой кандидат за кмет на Пазарджик

БСП без свой кандидат за кмет на Пазарджик

България

|
Нед, 01 Септ 2019г. 12:23ч.
БСП без свой кандидат за кмет на Пазарджик

За първи път от 30 години БСП в Пазарджик няма да има свой кандидат за кмет. Вместо да издигнат свой кандидат за поста на общинската конференция социалистите решиха да подкрепят независимия предприемач Благо Солов, който вече обяви, че ще участва в местния вот.

Пазарджишката организация на БСП избираше между него и друг независим кандидат - бившия шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов.

При тайно гласуване досегашният общински съветник Благо Солов получи 64 гласа от общо 83 делегати на конференцията, а Арлин Антонов бе подкрепен от 14 души.

На предстоящите местни избори БСП-Пазарджик ще се яви като коалиция, в която влизат НФСБ и една от земеделските партии. Коалицията остава отворена и за други политически формации.

Досегашните общински съветници остават в проектолистата на БСП въпреки уверенията на Корнелия Нинова, че хората, които подкрепят решението на сегашния кмет Тодор Попов, няма да имат място в партията.

Окончателната подредба на общинската листа ще направи пленума на БСП.

Настоящият кмет на Пазарджик Тодор Попов също ще се кандидатира за пореден мандат. Бившият директор на пожарната служба в Пазарджик комисар Иван Панайотов е кандидатурата на ГЕРБ.

mediapool.bg