Кламер БГ - Новини: Цял арсенал е открит в дома на самоубилия се в ДАНС (снимки)

Цял арсенал е открит в дома на самоубилия се в ДАНС (снимки)

България

|
Вт, 28 Ян 2020г. 16:16ч.
Цял арсенал е открит в дома на самоубилия се в ДАНС (снимки)

Голямо количество оръжия и боеприпаси са открити в дома на самоубилия се в ДАНС мъж, съобщиха от прокуратурата.

От там уточниха, че се разследва склоняване към самоубийство, но не дадоха повече подробности.

В понеделник точно преди да мине през металдетекторна врата за охрана и контрол на достъпа мъжът се простреля в главата със самоделно огнестрелно оръжие – писалка, тип "оса". Тогава прокуратурата съобщи, че разследва и опит за нападение срещу служители на ДАНС.

Още преди ден стана ясно, че мъжът е симпатизант на Българския национален съюз (БНС) и според неофициална информация, разпространена от бТВ, е бил извикан в ДАНС във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на БНС и на "Луковмарш", в който съюзът активно участва.

Във вторник от БНС призоваха разследващите да не използват "недобросъвестно" самоубийството на техен симпатизант в ДАНС.

Според БНС мъжът за няколко години е бил член на организацията, но преди около 8 години се е отдръпнал от дейността ѝ, макар на хартия да остана член.

"За своето оттегляне той не заяви ясна причина, но след смъртта на майка му, видимо започна да се затваря в себе си и да се изолира от околния свят. За съжаление не откликваше и на нашите опити да влезем в контакт с него. Той живееше в тежко социално положение и трудно преживяваше като дългогодишен служител на БДЖ. Дълбоко съжаляваме, че е решил да отнеме живота си и въпреки всичко, ще го запомним като добросърдечен човек, точен и коректен във взаимоотношенията си с околните и искрено обичащ България", посочват от организацията.

"Не сме сигурни, защо се е наложило той да бъде привикан на разпит, макар от години да не е активен като член на БНС. Как той го е приел и какво комуникация е водил със служители на ДАНС не е споделял с нас. Призоваваме всички отговорни институции да извършат обстойно разследване, което да установи причините и мотивите, довели до тази трагедия. Резултатите трябва да са публично известни, за да бъдат избегнати всички спекулации и съмнения, които неминуемо се пораждат при такова стечение на обстоятелствата", посочват от БНС.

"Ние не приемаме самоубийството нито като изход от трудна житейска ситуация, още по-малко като израз на политическа позиция. Надяваме се този трагичен случай да не бъде използван недобросъвестно от разследващите органи, извършващи прокурорската проверка срещу Български национален съюз", завършват от организацията.

mediapool.bg