Кламер БГ - Новини: Адвокат се оплака от насилие в полицейско управление в София

Адвокат се оплака от насилие в полицейско управление в София

България

|
Пет, 30 Юни 2023г. 08:22ч.
Адвокат се оплака от насилие в полицейско управление в София

Добри Райков. Снимка: Нова телевизия

Адвокат твърди, че е бил ударен от полицейски служител в столичното Първо РПУ. Пред "Дневник" Добри Райков разказа, че полицаят станал агресивен и му посегнал след като той се опитал да стигне до свой клиент. Задържаният обаче вече бил със служебно назначен защитник и възникнал спор кой може да го представлява.

Райков казва, че е бил допуснат до среща с 19-годишния арестуван, а след това е поискал да даде и пълномощно на полицията. Започнал спор и заедно с един полицай отишли в друго помещение. След това дошли още двама служители.

"Гологлавият служител започна да се държи видимо по-агресивно, което ме накара да го попитам за имената му. Поисках да ми представи легитимация. При този въпрос той стана истински агресивен, приближи се некомфортно близо до мен. Пита ме: "Бой ли искаш", нарече ме "келеш". Аз отново помолих да се легитимират, при което гологлавият служител ме хвана доста агресивно за ръката и започна да ме дърпа. Аз се отскубнах и го попитах как може да си позволява да нарушава телесната ми неприкосновеност, при което той замахна с ръката си с отворена длан и ме удари много силно в тила и задната част на главата", твърди адвокатът.

В стаята не е имало видеокамери. Райков обаче казва, че другите двама са станали свидетели, но не са реагирали по никакъв начин. По-късно той подал сигнал до 112 и жалба.

От МВР твърдят, че случаят ще бъде проверен.

mediapool.bg