Кламер БГ - Новини: Пламнала в движение кола блокира тунел "Витиня"

Пламнала в движение кола блокира тунел "Витиня"

България

|
Вт, 23 Юли 2019г. 13:26ч.
Пламнала в движение кола блокира тунел "Витиня"

За повече от два часа във вторник предиобед остана блокирано движението в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посока Варна, заради запалил се в движение автомобил с газова уредба. При инцидента изгаряния е получил 35-годишният шофьор, а от задимяването н тунела има няколко души в дихателни проблеми.

Сигнал за инцидента е постъпил на телефон 112 в 8.45 ч. Към мястото на инцидента незабавно са изпратени 7 линейки - от Етрополе, Елин Пелин, Правец, Ботевград и София. Шофьорът е изгорил ръцете си и на място му е оказана медицинска помощ. 26-годишната му спътница не е пострадала. От другите автомобили, които са преминавали в този момент през тунела, 25-годишна жена е обгазена и е приета в "Пирогов“. В тунела е имало и автобус с 30 души, от които 24-годишна сръбкиня е с обострен дихателен проблем поради обгазяването, както и 58-годишна жена, която е с много силно главоболие, което се предполага, че е от дима.

За по-бърз достъп на линейките до мястото на инцидента им е бил осигурен достъп до втората тръба на тунела, която е в ремонт и там не преминават превозни средства.

Малко след 11 часа движението през тунела е възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Докато е бил затворен, трафикът към София се осъществяваше по обходен маршрут - по пътя София - Ботевград или по пътя Ребърково - Своге – София.

mediapool.bg