Кламер БГ - Новини: 17-ти ден на протести в София – домати и ролки с тоалетна хартия по МС

17-ти ден на протести в София – домати и ролки с тоалетна хартия по МС

България

|
Нед, 26 Юли 2020г. 10:39ч.
17-ти ден на протести в София – домати и ролки с тоалетна хартия по МС

За 17-та поредна вечер недоволни се събраха пред сградата на Министерския съвет, за да протестират с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Тази вечер протестиращите са по-малко спрямо предишните. Причина за това може да е лошото време. Около 20 часа заваля дъжд, гърми и трещи.

Хората продължават да викат "Оставка" и "Мафия". От високоговорители звучи песента "Бела, чао", а протестиращите припяват "Бойко, чао".

Спряно е движението по столичния булевард "Цар Освободител".

Засега протестът е мирен. Протестиращите хвърлят домати и ролки с тоалетна хартия по сградата на Министерския съвет.

Рулата с тоалетна хартия бяха складирани на фонтана пред президентството, но не е ясно от кого.

Доматите са купени с лични средства от т.нар. "отровно трио" - Армен Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, което е организатор на протестите, предаде бТВ.

В четвъртък протестиращи замеряха правителствената сграда с тоалетна хартия, семки и бонбони, а в петък - с пъдпъдъчени яйца.

По-късно обикновено протестиращите блокират възлови кръстовища в столицата.

Протести се провеждат и в други градове на страната, както и в чужбина.

Междувременно организаторите на протестите обявиха, че за сряда (29 юли) от 10 часа е насрочен "Общонационален митинг-протест" в София.

"Нека се съберем всички заедно, за да чуе управляващата мафия гласа на цяла България. Да пробием глухата власт с вашия глас. След митинга започва нашата "ваканция" Носете си палатки, чадъри, одеяла, дрехи, вода. Оставаме на лагер в триъгълника на властта пред Министерски съвет до оставка на мутрите", пишат организаторите в създадено във Фейсбук събитие.

mediapool.bg