Кламер БГ - Новини: България ще е домакин на тенис турнир от категория АТП 250

България ще е домакин на тенис турнир от категория АТП 250

Спорт

|
Вт, 06 Окт 2015г. 19:03ч.
България ще е домакин на тенис турнир от категория АТП 250

За пръв път в историята си България ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Надпреварата ще бъде от категория АТП 250. Това е най-ниското ниво в йерархията на професионалните турнири, а победителят ще добавя 250 точки към своя резултат в световната ранглиста. В момента Григор Димитров е 21-и в света с 1555 точки.

Първото издание на турнира в София ще е в "Арена Армеец" между 1 и 7 февруари 2016 г. Генерален спонсор на турнира в София ще е турската компания Garanti Koza, която има планове да строи тенис център в града на мястото на несъществуващия вече стадион "Юнак".

Бюджетът на турнира в зала "Арена Армеец" ще е около 2.8 милиона лева, а министерството на младежта и спорта ще осигури 500 хиляди лева. Наградният фонд е 450 хиляди eвро.

София ще влезе в календара на АТП на мястото на турнира в Загреб.

"Много мечтахме за този турнир, много усилия положихме и съм изключително щастлив, че за първи път ще можем да посрещнем най-добрите тенисисти в света. Това нямаше как да се случи без подкрепата на нашия генерален спонсор. Поздравления и за българската федерация по тенис, която свърши огромна работа във всеки един аспект", каза спортният министър Красен Кралев.

Голямата въпросителна е дали Григор Димитров ще вземе участие в турнира. С него все още се водят преговори.

mediapool.bg