Кламер БГ - Новини: България победи Северна Ирландия за успокоение

България победи Северна Ирландия за успокоение

Спорт

|
Ср, 13 Окт 2021г. 08:29ч.
България победи Северна Ирландия за успокоение

България победи Северна Ирландия за успокоение

Българският национален отбор по футбол победи Северна Ирландия с 2:1, след като и двата отбора вече бяха изгубили всякакви шансове за класиране на световното първенство

през 2022 г. България е на трета позиция с своята група 8 точки. Лидерите са Италия и Швейцария, които имат по 14 т. и мач по-малко..

Гостите от Северна Ирландия могат да съжаляват, че не си тръгнаха с нещо повече от почетна загуба от София. Те поведоха в 35-ата мин. с гол на Конър Уошингтън. Попадението бе зачетено след преглед със системата за видеоповторения (VAR). Преди това бе отменен един гол за гостите, а българският вратар Иван Караджов спаси много опасен удар на Пади Макнеър.

През второто полувреме българите заиграха много по-добре. В 52-ата мин. Тодор Неделев вкара с воле с левия крак по земята от границата на наказателното поле, за да изравни. В 63-ата мин. Неделев вкара още по-красив гол със силен шут от 20 метра в горния ляв ъгъл на вратата на Бейли Пийкок-Фарел.

В крайна сметка България успя да задържи победата. Те идва за успокоение, след като отборът ни загуби всякакви шансове за класиране на мондиала. Това се случи в предишния мач, където допуснахме загуба с 3:1 от аутсайдерите в групата – Литва.

След мача със Северна Ирландия треньорът на българите Ясен Петров коментира, че тимът е показал характер.

"Аз се радвам много за момчетата, показаха характер. Предстоят ни добри дн, но ще има тежки моменти. Показаха характер и показахме, че неслучайно сме спечелили точките досега“, обясни той.

mediapool.bg