Кламер БГ - Новини: България дарява на Украйна 5 хиляди чифта обувки и зимни дрехи

България дарява на Украйна 5 хиляди чифта обувки и зимни дрехи

България

|
Ср, 12 Окт 2022г. 15:46ч.
България дарява на Украйна 5 хиляди чифта обувки и зимни дрехи

България дарява на Украйна 5 хиляди чифта обувки и зимни дрехи

Българското Министерство на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна хуманитарна помощ, чрез Сухопътните войски на страната облекла и обувки, реши правителството в сряда. Ще бъдат изпратени по 5 пет хиляди броя полушуба с подплата, клинове с подплата, риза с дълъг ръкав, шапки и обувки.

Дрехите и обувките не са униформени и се предоставят по искане на украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите. Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване, посочват от кабинета.

Подготовката, транспортирането и предаването на дружите и обувките на оторизираните лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година, допълва се в съобщението.

mediapool.bg