Кламер БГ - Новини: Българи са застреляни в Чикаго по време на вечеря

Българи са застреляни в Чикаго по време на вечеря

Свят

|
Нед, 13 Окт 2019г. 19:09ч.
Българи са застреляни в Чикаго по време на вечеря

Трима български граждани – две жени и мъж, и един американец са убити в Чикаго в късния следобед в събота от свой неуравновесен съсед, докато вечеряли в апартамента си. Това съобщиха от външно министерство в неделя. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случаяи е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго Иван Анчев. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

Медиите в Чикаго съобщиха за инцидента, при който е била простреляна и жена, също влязла в спор със съседа, която се бори за живота си в болница. Те обаче не посочват националността на жертвите, а само, че са две жени на 61 и под 40 години и двама мъже на под 50 и на 66 години.

Анчев обясни, че тримата застреляни българи са легално пребиваващи в страната.

За стрелбата е арестуван

67-годишен пенсиониран строителен работник, който живеел в сградата от 15 години и често влизал в пререкания със съседите си.

Не е ясно как той е влязъл в жилището на убитите, но вратата не е разбита. Жертвите били застреляни на масата, докато вечеряли. След това мъжът се качил в апартамент на горния етаж, където се скарал с 52-годишна жена и я прострелял. Тя е хоспитализирана и е в критично състояние.

Мотивите за стрелбата се изясняват.

"Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно",

каза пред медиите зам. шефът на полицията Антъни Рико.

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в Туитър. Тя написа, че въпреки че стрелбата е "ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често - не просто тук, но и в цялата страна".

mediapool.bg