Кламер БГ - Новини: Брюксел може да поиска от Франция и Италия допълнителни мерки за дефицитите

Брюксел може да поиска от Франция и Италия допълнителни мерки за дефицитите

Европа

|
Ср, 29 Окт 2014г. 16:41ч.
Брюксел може да поиска от Франция и Италия допълнителни мерки за дефицитите

Европейската комисия не отхвърли проектобюджетите на Франция и Италия, но това не означава, че те ще бъдат оценени като съответстващи на правилата в ЕС и Брюксел може да поиска от тях допълнителни мерки, поясни ЕК в сряда, цитирана от Франс прес.

"Ние не предрешаваме окончателния резултат", заяви еврокомисарят по икономическите въпроси Юрки Катайнен на пресконференция. Окончателното решение, което Комисията трябва да вземе до края на ноември, ще определи дали са необходими допълнителни мерки или корекции, за да се гарантира пълно съответствие с Пакта за стабилност, уточни еврокомисарят.

Снощи Европейската комисия даде зелена светлина на коригираните бюджети на Франция и Италия за 2015 година, след като страните приеха да орежат допълнително дефицитите си и така бе сложен край на спор между Брюксел и двете левоцентристки правителства. ЕК обяви, че не е установила никакви сериозни отклонения в бюджетите за догодина на 18-те страни от еврозоната и няма да поиска от никоя членка да преразгледа проекта си.

mediapool.bg