Кламер БГ - Новини: Броят на жертвите на наводненията в щата Кентъки достигна 37 души

Броят на жертвите на наводненията в щата Кентъки достигна 37 души

Свят

|
Вт, 02 Авг 2022г. 13:44ч.
Броят на жертвите на наводненията в щата Кентъки достигна 37 души

Броят на жертвите на наводненията в щата Кентъки достигна 37 души

Най-малко 37 души са вече жертвите на опустошителните наводнения в американския щат Кентъки, каза губернаторът Анди Бишиър, предаде ДПА. Той добави, че много други хора са в неизвестност.

Губернаторът предупреди отново жителите на силно засегнатия район, че поредица от опасни бури ще преминат през него, като най-голяма ще бъде опасността през нощта.

"Най-големият повод за безпокойство за нас са наводненията през нощта", допълни той, като посъветва жителите на пострадалите райони да потърсят подслон на по-високи места.

Местните власти казват, че може да минат седмици, докато бъдат открити всички жертви и че не е ясно колко човека са в неизвестност, тъй като няма обхват в големи части от зоната на бедствието.

Внезапни наводнения и свлачища последваха след проливните дъждове в Кентъки, както и в съседните щати Вирджиния и Западна Вирджиния. Много хора бяха изненадани от наводненията в четвъртък вечерта.

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви мащабно бедствие в Кентъки, както и отпускане на помощ на федерално ниво за подпомагане на усилията за възстановяване на засегнатите от наводненията райони.

През декември в Кентъки над 70 души загинаха при серия опустошителни торнада, припомня агенцията.

mediapool.bg