Кламер БГ - Новини: Британската полиция отново призова хората да дадат информация за случая "Скрипал"

Британската полиция отново призова хората да дадат информация за случая "Скрипал"

Свят

|
Пон, 15 Юни 2020г. 17:14ч.
Британската полиция отново призова хората да дадат информация за случая "Скрипал"

Британската антитерористична полиция поднови днес призива си за информации, касаещи отравянето с нервнопаралитичния газ Новичок на бившия двоен агент Сергей Скрипал преди две години в английския град Солсбъри, съобщи Франс прес.

"Разследването по случая Солсбъри все още тече. Продължаваме да търсим всякаква информация, касаеща двама мъже, които се пребивавали в Обединеното кралство от 2 до 4 март 2018 г.", се казва в туит на полицията.

Той е придружаван от снимка на двама руснаци, заподозрени, че са извършили атаката.

Предполага се, че те са свързани с руското военно разузнаване. За двамата има и издадена заповед за арест. Русия отхвърля твърденията, че е замесена в нападението срещу Скрипал.

Случаят доведе до реципрочно експулсиране на дипломати от Русия и западните държави, което беше безпрецедентна стъпка след края на Студената война.

Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени на 4 март 2018 г. Те бяха намерени в безпомощно състояние на пейка и приети в болница.

Двамата оцеляха, но тяхното отравяне взе странична жертва. Жена почина, след като се напръскала с течност от флаконче, която решила, че съдържа парфюм, а се оказало, че е Новичок и която била намерена на улицата от нейния приятел.

Полицията издирва всеки, видял кутия с парфюм, имитиращ продукт на "Нина Ричи" или бутилчицата, съдържаща веществото, убило жената.

Вчера Би Би Си започна да излъчва сериал в три епизода, разказващ драмата в Солсбъри.

mediapool.bg