Кламер БГ - Новини: Борисов се "взривява" от въпроси за медици без предпазни средства (видео)

Борисов се "взривява" от въпроси за медици без предпазни средства (видео)

Коронавирус

|
Четв, 23 Апр 2020г. 12:40ч.
Борисов се "взривява" от въпроси за медици без предпазни средства (видео)

"Да се зададе въпрос, че има медик без облекло, просто ме взривява". С този коментар премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от журналистически въпроси за липсващи предпазни облекла в болници в страната. Коментарът му дойде при поредната му инспекция на предприятие, произвеждащо защитни облекла заедно с началника на оперативния щаб срещу разпространението на Covid-19 ген. Венцислав Мутафчийски, която се излъчваше на живо във Фейсбук.

Темата с предпазните облекла отново е на дневен ред след възникналите случаи на вътреболнични инфекции. Във Видин медицински сестри открито излязоха и казаха, че са работили в условията на дефицит на защитно облекло.

"Възлагам на ген. Мутафчийски да пуснат един имейл до всички болници, само тази фирма е произвела 15 000 облекла до момента. Да се зададе въпрос, че има медик без облекло, просто ме взривява", коментира в четвъртък Борисов.

"Осигурили сме, преосигурили сме. Всички колеги в Европа ми искат облекла", коментира Борисов.

"Не искам да има медици без защитни облекла. Ще информирам европейските колеги, че вече имаме бройки над резерва. Ще се презапасим и ще помогнем и на другите", посочи той.

В посетеното от премиера предприятие вече са скроили и тестват гащеризони за лятото, които да са проветриви за комфорта на медицинския персонал.

Все пак Борисов изрази надежда , че всичко ще свърши до лятото.

"Дано, но ние трябва да сме готови", отвърна му домакинът.

От компанията отчетоха, че до момента са изработени 15 000 облекла и оттук нататък се очаква по 9000-10 000 нови облекла седмично да се произвеждат.

mediapool.bg