Кламер БГ - Новини: Борисов провери околовръстното между "Младост" и "Горубляне"

Борисов провери околовръстното между "Младост" и "Горубляне"

България

|
Нед, 06 Дек 2020г. 16:55ч.
Борисов провери околовръстното между "Младост" и "Горубляне"

Премиерът Бойко Борисов, придружаван от строителния зам.-министър Николай Нанков инспектира в неделя новата отсечка от Околовръстният път на София между "Младост" и "Горубляне". В 8.00 ч. официално бе пуснато движението по 1.7 километровата част от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли "Младост" и "Горубляне".

Оказа се обаче, че снегопочистването на този участък не било включено в бюджета на Столична община и затова премиерът нареди на Нанков, че това трябва да се регулира с кмета на София още днес. Самият Николай Нанков днес празнува и имен ден.

Премиерът разговаря с работниците и ги поздрави по случай Никулден.

"Радвам се, че се работи и в условията на пандемия, слагайте маски и се пазете", каза Борисов.

В понеделник се пускат тръжните процедури за пътя Русе - Велико Търново, стана още ясно от думите му.

Очаква се реновирането на трасето между жк "Младост" и магистрала "Тракия" да завърши предсрочно - до началото на март, въпреки пандемията. През февруари 2021 г. ще започне ремонтът на Околовръстния път от бул. "Цар Борис III" до АМ "Люлин", стана още ясно от думите на Борисов.

В началото на ноември, отново с временна организация на движението, беше пуснат 2.5-километровия участък от Южната дъга между магистрала "Тракия" и пътен възел "Герман".

mediapool.bg