Кламер БГ - Новини: Борисов призова феновете си да не протестират пред президентството

Борисов призова феновете си да не протестират пред президентството

България

|
Вт, 04 Май 2021г. 12:36ч.
Борисов призова феновете си да не протестират пред президентството

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова своите фенове и симпатизантите на ГЕРБ да не излизат в сряда на протест пред президентството. Проявата е организирана от председателя на федерацията по ММА Станислав Недков – Стъки, който иска хората да излязат на площада, за ""да заменят чалгата с хоро". Борисов обаче не иска това, а "държавата да е стбилна" и не хареса инициативата на Стъки.

"Аз съм винаги бил за стабилна държава, държава, в която се правят протести, няма шанс да се развива напред. Има смисът от протестите, но ако се върви напред. ВМРО си направи тяхно мероприятие с Тошко Йорданов (шефа на парламентарната група на "Има такъв народ" - б.р.) Аз съм за диалог, за разбирателство, демокрацията е това", каза Борисов.

Преди седмица ВМРО дари със скъсан фес заместник-председателя на “Има такъв народ“, след като партията върна мандата за съставяне на правителство. ВМРО е против премахването на ограниченията за гласуване в чужбина.

Сега ММА боецът Станислав Недков нарича опозицията на ГЕРБ - “политически терористи“.

“Политически терористи отричат и унищожават всичко направено досега. Влизат в държавни предприятия и министерства, искат от администрацията да им предаде класифицирана информация, касаеща националната сигурност на флашка, която да разнасят в джобовете си”, казва Недков.

Боецът не одобрява ограничаването на гласуването с бюлетини,.

Борисов вдига темата с мигрантите

Във вторник Борисов анонсира намерението си да направи темата с нелегалната емиграция тема на предизборната кампания.

Премиерът обяви, че по границата с Гърция и Турция са спрени над 320 опита за нелегално проникване на българска територия.

“Търсех ги граничарите, защото само за последните три дни имаме 323 предотвратени опити за нелегално навлизане по нашите граници. Казвам го за моите опоненти. Към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. С огромни усилия го постигат нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат ни отвсякъде – от Гърция и от Турция. Нека тези, които утре ще правят служебното правителство, да имат едно наум“, обясни Борисов.

Той неведнъж е казвал, че намаляването на миграционния натиск по границата с Турция е негова заслуга заради добрите му отношения с турския президент Реджеп Ердоган.

mediapool.bg