Кламер БГ - Новини: Борисов пресметна, че е победил и БСП, и президента

Борисов пресметна, че е победил и БСП, и президента

България

|
Пон, 27 Май 2019г. 13:25ч.
Борисов пресметна, че е победил и БСП, и президента

"Доволен съм. Щом сме победители при този хейт, при това участие на президента".

Така премиерът Бойко Борисов обобщи изборните резултати от евровота, на който ГЕРБ води с над 6% пред БСП. Ден след вота той се впусна в поредната си обиколка зад волана на джип, излъчвана на живо през фейсбук профила му.

Този път Борисов отиде в Габрово, където се похвали, че втори програмен период строи обхода на града, който е първа фаза от строителството на тунела под Шипка, планиран от десетилетия.

Премиерът напомни и за бъдещото строителство на два лота от магистрала "Хемус", което трябва да започне през август. Според него така се показва на избирателите "какво правим в тяхно име".

"Много ми е драго за Асеновград, защото отидоха и Радев, и Корнелия там и ги бихме с 1000 гласа. Въпреки всичко благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, по тая жлъч", заяви Борисов.

Той не пропусна да иронизира и социологическите прогнози, които смята за неверни. Борисов ги разкритикува, че и прогноза за времето не можели да направят.

"Имаше един червен Кольо, зелен Кольо, никога не познали. Това не са социолози. В прогноза на времето не могат да участват, защото всичко ще е грешно", заяви Борисов.

mediapool.bg