Кламер БГ - Новини: Борисов за "купуването" депутати от ИТН: Няма да оставим този скандал да се замете под килима

Борисов за "купуването" депутати от ИТН: Няма да оставим този скандал да се замете под килима

България

|
Нед, 05 Септ 2021г. 15:07ч.
Борисов за "купуването" депутати от ИТН: Няма да оставим този скандал да се замете под килима

Бойко Борисов

"ГЕРБ няма да остави този скандал да се замете под килима". Така лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от бТВ в неделя, коментира твърденията, че е имало опити да се купуват депутати от "Има такъв народ".

Той попита дали по случая има разследване и атакува вътрешния министър Бойко Рашков и президента Румен Радев.

"Председател на парламента е обвинен, че дава половин милион за депутат. Чудя се как министър Рашков не се самосезира – не прати БОП, не отиде ДАНС. Радев и премиерът не се намесват. Всичко е в услуга на президента, когато на него му е угодно, той нарушава Конституцията ежедневно. Неговите марионетки си раздават огромният финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста", каза Борисов в неделя в Айтос.

Според Борисов са налице състави на престъпления на висши държавни служители.

"По моя сметка им трябваха трийсет депутати. 30 по 500 хиляди правят 15 милиона ресурс. Откъде? Чудя се как Бойко Рашков не се самосезира. Кой е този депутат, кое е това листче? Защо Йорданов, който говори, че ГЕРБ е мафиотска структура мълчи и сподели чак вчера за този колосален подкуп за депутат", попита Борисов.

В Айтос той се срещна с кмета на града Васил Едрев. Двамата посетиха обновения парк "Славеева река", който бе ремонтиран с близо 1 650 000 лв по време на управлението на ГЕРБ. Площта на парка е приблизително 381 декара.

Преди да посети Айтос, Борисов каза, че е в бил в Бургас и Поморие.

mediapool.bg