Кламер БГ - Новини: Борисов за Каракачанов: Да го глобят, той и заплата не взима

Борисов за Каракачанов: Да го глобят, той и заплата не взима

Коронавирус

|
Съб, 11 Апр 2020г. 14:11ч.
Борисов за Каракачанов: Да го глобят, той и заплата не взима

Военният министър Красимир Каракачанов твърди, че не е нарушил забраната за излизане в парковете, въпреки че бе заснет в градинката пред Народния театър "Иван Вазов".

Каракачанов обясни пред бТВ, че пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната.

Премиерът Бойко Борисов също коментира казуса, като обясни, че Каракачанов бил седнал за малко, след като дал телевизионно интервю.

"Да го глобят, той и заплата не взима", каза Борисов.

Снимката на Каракачанов и пиарът в МО Александър Урумов бе качена в групата "Забелязано в София" и предизвика масово гражданско недоволство.

Доскоро това нарушение се наказваше с 5 000 лв. глоба, но тази седмица парламентът намали санкцията на 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - 1000 до 2000 лв.

В събота Каракачанов се обяви срещу идеята на финансовия министър Владислав Горанов предстоящите сделки за нови бронирани машини и кораби на обща стойност близо 2.5 млрд. лева да се отложат.

"Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години", каза Каракачанов.

Разликата в цените идва от това дали е включен в тях ДДС.

"След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите", коментира Каракачанов.

Той обясни и предложението си за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Той е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция.

Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм, уточни вицепремиерът.

mediapool.bg