Кламер БГ - Новини: Борисов отчете "безапелационна победа над БСП"

Борисов отчете "безапелационна победа над БСП"

България

|
Нед, 27 Окт 2019г. 22:49ч.
Борисов отчете "безапелационна победа над БСП"

"Всички обичат да говорят за промяна, но промяната започва от ГЕРБ. Ние направихме големи промени в партията и особено в София, и те дадоха резултати. За мен като лидер на партия е важен един резултат и това е безапелационната победа над БСП навсякъде, в София двойно. Дали ще се опитат сега с мимикрия, като гущери с опашките и хамелеони да водят пазарлъци с други партии, не ме интересува". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя вечерта след като станаха ясни резултатите от местните избори в страната.

Той поздрави останалите кандидати и остави на тяхната съвест да решат какво да предприемат в градовете, където ще има балотажи.

"Десните хора по принцип са демократи, мислещи хора, разсъждаващи. Ако те считат, че тези кукувици са промяна, костинбродска промяна, ако БСП с половината от гласовете на ГЕРБ е промяната в София, да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ, вярвам на инстинкта на хората", коментира още той. Запитан дали победата на Йорданка Фандъкова на втория тур е сигурна, лидерът на ГЕРБ отвърна: " Никога нищо не е сигурно в тоя живот. Единственото сигурно нещо е Орландовци. Всичко останало само Господ знае. Благодаря на Господ, че ме подкрепи за кой ли път срещу тези лоши хора, защото точно тези, които са най-корумпираните, най-крадливите, говорят, че ще бъдат промяна – толкова са забавни, но благодаря на инстинкта на народа и на Бог за това, което направи за нас“", заяви Борисов.

Сн. БГНЕС

"Резултатите са по-добри от очакваното. Някъде два пъти и повече побеждаваме основния си опонент БСП, за кой ли път - никой не ги брои.

Важното от днешния ден за мен е стабилността на управлението, защото имаме да строим не само продължението на Южната дъга, имаме да строим Хемус, Ботевград - Мездра, обходите на Враца и Видин, пътя до Белград -още десетина километра, Търново-Русе - много работа. От утре оставям на щабовете по места, където има балотажи, да си работят, както не съм им се месил досега", допълни премиерът и лидер на ГЕРБ.

"БСП в София два пъти губи от ГЕРБ. Какъв кмет, какви пет лева без съветници и с общински съвет половината от градската десница, другото от нас. Всеки който почне да говори от името на народа и гражданите рано или късно стига до диктатура", коментира още той.

По думите му резултатите са такива, защото "вижте колко повече парти и много хора има сега" и така се разсейвали гласовете.

Попитан дали партията се е изчистила от хората на разжалвания от него и партията Цветан Цветанов, който досега ръководеше предизборните щабове на ГЕРБ, Борисов каза, че "тук няма цветанови хора, каквото имаше си замина" и допълни, че партията му е показала, че може да печели и без откривания на кампании.

"Фандъкова да си направи пресконференцията", каза още той по повод реакцията на кандидатката на ГЕРБ и щаба й.

"Изборният ден е приключил. Съпровождат се бюлетините. Томислав направи много тренировки, за да се направи процесът по-лек за прочитане", завърши Бойко Борисов.

mediapool.bg