Кламер БГ - Новини: Борисов: Февруари-март ще изправя държавата, гладен няма да оставя никой

Борисов: Февруари-март ще изправя държавата, гладен няма да оставя никой

България

|
Ср, 04 Ноем 2020г. 16:48ч.
Борисов: Февруари-март ще изправя държавата, гладен няма да оставя никой

Не се подвеждайте по лъжците, февруари-март-април ще изправя държавата. Гладен няма да оставя никой. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен, знам какво правя. С това видеообръщение излезе премиерът Бойко Борисов в сряда следобед, провокиран от "лъжливи сайтове". Видимо изнервен и дори задъхан, Борисов който е под домашна карантина и се лекува от коронавирус, призова хората да не се подвеждат по лъжците и изрази надежда "скоро да е сред нас".

Публикуваме изявлението му едно към едно:

Здравейте, искам да поздравите лъжливи сайтове с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе?!!Как не ви е срам! Няма да бъде затваряна държавата! Напротив. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората. Кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова усилихме и болници, и полицаи, огнеборци, всичко. В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е. Да, даде ефект. Сега знаем какво е. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек, за себе си – само това ни спасява.

По 500 оздравяват, те трябва да работят.

Държавата няма да спира. Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно е. Спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е. Заедно можем ли? Можем. Имаме ли всичко осигурено за следващите месеци? Имаме. Гладен няма да оставя никой. Ваксините започват да излизат.

Февруари-март-април ще изправя така държавата (показва с ръка бел. ред). Не се подвеждайте по лъжците. Те това целяха – пуч. Сега да няма парламент, да не могат да се взимат решения, да не могат да се финансират системите. Държавата да се срути и да кажат: за това е виновен Бойко. Хайде сега ще правим президентска република и ще отиваме на друго място. Няма да стане. 12-ти ден, надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чуствам се достатъчно уверен да уверя хората да преодоляват вируса. Тежко е. Разчитам на моите юнаци – докторите, сестрите. Водещите ни лекари. Сменяйте протоколите. Едните антибиотици не дават резултат, другите дават. Въртете ги. Вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек. И Господ да е с нас!

Не вярвайте на смрадливите, не отровните, смрадливите. Това е престъпление, което правите! Да лъжете от мое име. Желая ви лек ден! Всички мерки се изпълняват! Пазете се! Хватката е да се пазим. Да не се заразим повече от необходимото, масово. И така ще минем най-добре в Европа. Още сме на 17-то място. Благодаря ви!

mediapool.bg