Кламер БГ - Новини: Борисов: Дори по телефона не съм говорил с Радев

Борисов: Дори по телефона не съм говорил с Радев

България

|
Вт, 06 Дек 2022г. 13:06ч.
Борисов: Дори по телефона не съм говорил с Радев

Борисов: Дори по телефона не съм говорил с Радев

"Аз дори по телефона не съм говорил с президента Румен Радев", каза пред Нова тв лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той поиска да се включи в ефир по телефона, докато в студиото беше Деница Сачева от партията му.

Борисов мотивира неочакваното си включване с това, че водещите задавали въпроси, на които Сачева няма как да отговори. "Виждам как се опитвате да измъчите госпожа Сачева за неща, която няма как да знае", каза той.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че не се е виждал с президента от поне 2 години. Повод за думите му е изказването на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев от неделя, че "има доста срещи между президента Румен Радев и Бойко Борисов последните няколко месеца".

"Когато Асен Василев говори и ви каже "Добър ден", може спокойно да си пуснете лампата", каза Борисов и разви тезата, че целта на изказването на Василев била да прикрие "аферите на "Продължаваме промяната".

Преди ден и Румен Радев остро нападна ПП и също обяви, че срещи не е имало.

Василев: Видяхме добре синхронизиран дует между Радев и Борисов

"В последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва и българските гражданите. Стана очевидно даже и за слепите", каза съпредседателят на ПП Асен Василев пред журналисти в парламента.

Моите отношения с президента са били стриктно институционални, отговори той на въпрос за влошените отношения между ПП и Румен Радев.

"Когато нещо го мисля, го казвам. За да тръгнем напред като държава, трябва да започнем да казваме всичко, което мислим и виждаме", посочи Василев.

На въпрос дали има доказателства за срещу между Борисов и Радев, съпредседателят на ПП отговори: "Не ходя да им светя".

Нинова съзря внимателно обмислен план на Радев за "Продължаваме промяната"

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е в оптегнати отношения с Радев, също коментира вчерашното изказване на президента и съзря "внимателно обмислен план". Повод за изказването ѝ са думите на президента, че бил "първият излъган, когато се доверих на тези хора (Кирил Петков и Асен Василев - бел. ред)".

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците", каза Нинова.

Според нея Радев е този, който е създал "Продължаваме промяната" с три цели:

"1.Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали

ГЕРБ. 2. Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ. 3. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт".

По думите ѝ планът успял в първите две точки и се провали в третата, когато "Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват" и "тогава Радев свали правителството".

'Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси...", посочи още Нинова.

mediapool.bg