Кламер БГ - Новини: Борисов: Готов съм и пръв, обаче - щом ми дойде ред, се ваксинирам (видео)

Борисов: Готов съм и пръв, обаче - щом ми дойде ред, се ваксинирам (видео)

Коронавирус

|
Ср, 09 Дек 2020г. 14:39ч.
Борисов: Готов съм и пръв, обаче - щом ми дойде ред, се ваксинирам (видео)

Aз самият, щом ми дойде ред, готов съм и пръв, обаче - щом ми дойде ред, се ваксинирам. Това обяви премиерът Бойко Борисов в база на държавната фирма за ваксини "БулБио", на която по-рано кабинетът отпусна обещаните през пролетта 22 млн. лв. за инвестиционни проекти.

"Минават, включително и артистите, които са по театрите, и те. Станем ли готови за няколко дена с първата линия - защото тя трябва да върви едновременно - доктори, възрастни хора, полицаи, артистите на първа линия и от всички останали. Заставаме с колегите, ваксинирате ни, когато ни дойде ред. За да се спасим от такива приказки, които може да има", каза Борисов.

Здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че първите доставки на ваксина у нас се очаква да са в началото на януари 2021 г.

По-рано правителството отпусна обещаните още през април 22 млн. лева на "БулБио" за 3 инвестиционни проекта: изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производството на антитоксични серуми от конска плазма.

"Средствата ще отидат по тези направления в "БулБио", за да знаят българите, че сме инвестирали в създаването на ваксини. България произвежда не само ваксини, но и антитоксични серуми и всичко останало за огромен брой държави по света", каза Борисов и допълни, че българите трябва да имат самочувствие заради това.

mediapool.bg