Кламер БГ - Новини: Борис Джонсън вдигна сватбено парти в имение от ХVІІІ век на милиардер

Борис Джонсън вдигна сватбено парти в имение от ХVІІІ век на милиардер

Свят

|
Нед, 31 Юли 2022г. 15:28ч.
Борис Джонсън вдигна сватбено парти в имение от ХVІІІ век на милиардер

Шатрата в имението на лод Бамфорд за гостите на семейство Джонсън

Британският премиер в оставка Борис Джонсън и половинката му Кари бяха домакини на парти в имение от ХVІІІ век, притежавано от милиардер и спонсор на британската Консервативна партия, с което да отпразнуват с роднини и приятели сватбата си от миналата година, написа вестник "Гадиън" в събота. Заради Covid пандемията преди година двамата бяха принудени да отбележат брака си в много тесен кръг.

Сега те са поканили гостите си на купон в голяма бяла шатра в пределите на имението Дейлъсфорд хауз (Daylesford), собственост на собственост на лорд Антъни Бамфорд, който ръководи семейната компания производител на строително оборудване JCB.

За тържеството дойдоха бащата на младоженеца – 81-годишния Станли Джонсън, и неговата сестра Рейчъл, както и консерватори, които до последно останаха верни на премиера - Джейкъб Рийс-Мог и Надин Дориес.

Според изданието подготовката на партито издала, че неговите гости ще могат да се отпуснат на бали сено и пейки, поставени извън шатрата, и да ядат и пият на бъчви и малки маси, докато се наслаждават на гледки към обширни ливади и овощни градини.

Първоначално Борис и Кари Джонсън планираха да организират сватбеното си тържество в официалната селска резиденция на премиера, Чекърс, в Бъкингамшир.

Двойката се ожени на скромна частна церемония в Уестминстърската катедрала миналата година, организирана тайно, пред малка група семейство и приятели.

Това беше последвано от прием в градините на "Даунинг стрийт" 10 с малък брой гости поради ограниченията, свързани с коронавируса.

Милиардерът лорд Бамфорд покрива поне част от разходите по партито, съобщи "Мирър", цитирайки неназовани източници.

Това не е първият път, в който Джонсън се е възползвал от подкрепата на председателя на JCB.

Бамфорд подкрепи кандидатурата му за лидерство през 2019 г., като Джонсън събори стена с багер JCB във фабриката в Стафордшир, за да демонстрира, че може да "осъществи Brexit".

Съпругата на лорд Бамфорд, лейди Карол Бамфорд, създаде луксозната органична ферма "Дейлъсфорд" с верига от магазини, продаващи продукцията й в цял Лондон.

Съобщава се, че Джонсън е получил храна от фермерския магазин "Дейлъсфорд" на стойност около 12 500 британски лири по време на пандемията, въпреки че от "Даунинг стрийт" казаха, че премиерът е платил цената на цялата храна за "лична консумация".

На въпрос за сватбените тържества в събота, от номер 10 отказаха да коментират "личната тема".

Това е третият брак на Джонсън.

mediapool.bg