Кламер БГ - Новини: Борис Бонев: Има ли Орлин Алексиев аватари в Столична община

Борис Бонев: Има ли Орлин Алексиев аватари в Столична община

България

|
Нед, 03 Юли 2022г. 10:21ч.
Борис Бонев: Има ли Орлин Алексиев аватари в Столична община

Борис Бонев, Снимка: Архив

София трябва да престане да бъде завладян град, заяви общинският съветник Борис Бонев от "Спаси София" в интервю за БНТ 1.

"Държавата непрекъснато се тресе в политически скандали и едно име непрекъснато излиза в тях. Това е името на Орлин Алексиев, на който му се приписва изключително икономическо и политическо влияние в живота на Бългаия", посочи общинският съветник.

Бонев припомни, че Алексиев беше общински съветник в Столична община в продължение на 12 години, като бе и председател на комисията по финанси, през която се разпределя 2-милиардният бюджет на общината.

"Дали наистина мислим, че ако всички тези неща, които му се приписват са истина, той не си е уредил аватари, които продължават да управляват същите тези финансови потоци и да продължават неговата политика над Столичната община", попита Бонев. Според него е достатъчно да се проследи кой е станал председател на финансовата комисия след Алексиев – Георги Георгиев, който в момента е председател на Столичния общински съвет.

Бонев коментира и подготвяната нова тарифна политика за градския транспорт в София.

15-20 години хората чакат да кажат "чао" на жълтите перфоратори, на хартиените билетчета, посочи общинският съветник. По думите му целта на общината е повече хора да преминат към абонаментните карти.

По думите на Бонев е имало разбиране от всички политически партии за едно важно нещо в новата тарифна политика - целта да се привлекат повече пътници в градския транспорт.

"По наша инициатива се случиха няколко съществени неща - вече имаме билети за време, 7-8 години работим за това", заяви Бонев.

Той разясни, че с новите билети за 30 и 60 минути хората ще могат да се прекачват неограничен брой пъти в рамките на конкретния времеви интервал.

Тези билети са предвидени за хора, които сравнително по-рядко използват градски транспорт.

За студенти, ученици и пенсионери вече ще се предлагат годишни карти за градския транспорт, които ще бъдат на стойността на 10-месечни. Запазва се цената на годишната карта от 365 лв., има възможност и за разсрочено плащане на 3 вноски, каза Бонев.

Предстои новата тарифна политика да бъде гласувана на заседание на Столичния общински съвет на 21 юли и ако бъде приета, би трявало да влезе в сила от началото на 2023 година.

mediapool.bg