Кламер БГ - Новини: Боклук, топлоизолация или грешката е вярна (видео)

Боклук, топлоизолация или грешката е вярна (видео)

България

|
Пон, 14 Дек 2020г. 19:13ч.
Боклук, топлоизолация или грешката е вярна (видео)

Загробват ли се незаконно строителни отпадъци край строежи в София или това, което за “лаиците” изглежда боклук, за “професионалистите” е топлоизолация? Подобна дилема се заформя след като блогърът Асен Генов публикува във фейсбук видео, на което се вижда как багер бута отпадъци в строителня яма в столичния квартал "Надежда". Той риторично запита дали подобно "компостиране" на строителни отпадъци е в съответствие с приложимото законодателство. От кметството в "Надежда" по-късно отговориха: “няма нарушения”, полага се топлоизолация.

Старо правило обаче е, че живата картина говори по-ясно от думите.

Кой, какво видя?

"Ето, така се решава проблемът със строителните отпадъци в р-н "Надежда", написа Генов и тагна кмета на София Йорданка Фандъкова, за да може "да се наслаждава" в свободното си време на кадрите. И добави - "ямата за отпадъците беше изкопана, след което отпадъците просто си дойдоха на мястото...Прилагам и две снимки - преди и след. Случва се точно срещу църквата "Свети Дух", в карето между улиците "Св. Петка Търновска", "Митрополит Авксентий Велешки", "8-ми март" и "Добри Чинтулов".

Район Надежда: Няма нарушения

От Столична община заявиха пред Mediapool, че е извършена проверка по разпореждане на кмета на район “Надежда” инж. Димо Димов и... изненада – нарушения няма, всичко е точно.

"В резултат се установи, че се извършват изкопни работи за полагане на топло и хидроизолация покрай стени на сутеренния етаж на сградата в посочения имот. В допълнение е извършена и проверка и от Столичен инспекторат - Надежда. Не са констатирани нарушения", добавят от там.

ПРЕДИ

СЛЕД

Едно наум

Закопаването на строителни отпадъци е стара практика по софийските ширини. Градска легенда твърди, че навремето, за да бъде завършен на време НДК, за да се проведе важен конгрес на партията, са заровили багер.

Дали е така, историята засега мълчи.

mediapool.bg