Кламер БГ - Новини: Бойко Ноев: Идва краят на Путин

Бойко Ноев: Идва краят на Путин

България

|
Нед, 06 Март 2022г. 12:01ч.
Бойко Ноев: Идва краят на Путин

Бойко Ноев

Наближава краят на тираничния режим на Владимир Путин в Русия, заяви експертът по сигурност и бивш министър на отбраната Бойко Ноев в интервю за БНР.

"Ние сме в началото на края на режима на Путин. Дали това ще стане много скоро или в малко по-отдалеченото, но все пак в историческо близко бъдеще предстои да видим скоро. Аз очаквам руският народ да се отърве от този тиранин. Дали това ще стане с вътрешен преврат, дворцов, както махнаха всички досега съветски политически лидери, предстои да видим. Путин няма да бъде изключение в това отношение. Идва краят на Путин", смята Ноев.

Той за пореден път постави въпроса за "необходимостта от дълбока депутинизация на българския политически живот, на българската икономика, на българската духовна сфера".

"Депутинизация означава на първо място реформа в съдебната власт. Прокуратурата на Република България и бившият екип на Бойко Борисов са основните проводници на руското влияние в България. Прокуратурата на Република България замита и възпрепятства разследването на руските специални служби. Това, което те правят – от време на време да изкарват някакви шпионски скандали, това е само за хвърляне на прах в очите на хората", каза Ноев.

Той отговори на всички, които оправдават действията на Путин в Украйна с войната в бивша Югославия и Косово, с това, че режимът на Слободан Милошевич със своите действия и с войните, които разпали на територията на бивша Югославия, създаде пряка и непосредствена заплаха за интересите и сигурността на България. Според него има принципна разлика, защото ситуацията в бивша Югославия беше стигнала до етническо прочистване.

"За голямо съжаление в България има такива [прокремълски] партии и това прави България по-различна от всички останали страни в Европейския съюз. Винаги трябва да се връщаме към причините за това, което се случва в Украйна, а това е опитът на Путин със сила да спре цивилизационния избор на украинския народ да бъде част от демократична Европа, защото ние понякога забравяме, че в опита на украинския народ да се откопчи от лапите на Путин имаше няколко така наречени революции", посочи Ноев.

mediapool.bg