Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов: Нека Рашков ме арестува, тогава ще ме канонизират

Бойко Борисов: Нека Рашков ме арестува, тогава ще ме канонизират

България

|
Пет, 24 Дек 2021г. 14:41ч.
Бойко Борисов: Нека Рашков ме арестува, тогава ще ме канонизират

Бойко Борисов (в средата)

"Като направи това, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл."

Така в интервю за "24 часа" бившият премиер Бойко Борисов отговаря на въпроса притеснява ли се, че Бойко Рашков някоя сутрин ще го арестува в Банкя.

"Нямаме общо с парите за "Хемус", само някой кошаревски свидетел могат да извадят" и "срам ме е какви неща сме правили, но сегашните управляващи повтарят нашите грешки", казва Борисов в други моменти на интервюто.

Попитан дали "Продължаваме промяната" не му напомнят на самия него през 2009 г. по медийна симпатия и обещания да пребори корупцията на предните управляващи, той отговаря:

"Доста направихме в тази тема. Контрабандата от 34% падна под 3. Да, както каза европейският главен прокурор, няма държава в Европа без корупция. Не че трябва да се примирим. Навсякъде борбата с корупцията трябва да е безмилостна. Но на фона на Рашков единственият пазител на демокрацията се явява прокуратурата. И нека го кажа, главният прокурор бе избран по правилата на българските закони. Ето сега премиерът Петков каза, че иска да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата - какво става с политическия ти опонент."

Бившият премиер смята, че от "Продължаваме промяната" правят същите грешки като в началото на неговото управление през 2009 г., но с по-голяма скорост.

Като обяснения за резултата на партията му на изборите Борисов посочва репресиите на МВР и това, че хората са искали да видят "дали има някой по-добър от Борисов и неговите министри".

"Не мога да кажа, че Цветанов (бившият заместник-председател на партията Цветан Цветанов – бел. ред.) е виновен и аз не съм знаел. Кръщаваше операции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е срам, като се сетя какво сме правили. Заради това сега е много оздравителен период за партията и хората в нея, за да не допуснеш повече такива грешки Те ("Продължаваме промяната") летят по нанадолнището с пълна сила, повтаряйки всички наши грешки. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го грешат за 1 ден", казва Борисов.

Той е доволен, че ще бъде извършена проверка за снимките с кюлчета от "Бояна". "Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват", казва Борисов..

mediapool.bg