Кламер БГ - Новини: Бой за храна в бежанския център в Харманли

Бой за храна в бежанския център в Харманли

България

|
Нед, 19 Фев 2017г. 14:27ч.
Бой за храна в бежанския център в Харманли

Бой между групи от иракчани и афганистанци е възникнал в център за бежанци в Харманли, съобщиха от полицията в Хасково. Инцидентът между двете етнически групи, в който са участвали около 20 мигранти, e започнал към 16.30 часа в събота. Един от участниците е леко ранен с нож в гърба и на място му е оказана медицинска помощ.

Конфликтът тръгнал заради нарушен график на хранене в столовата, а след това е ескалирал в масов побой между двете групи, при който има леко ранен с нож в гърба.

Намиращите се в лагера части на жандармерията и на полицията са успели бързо да потушат боя и да възстановят реда. На петима души са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, уточни говорителката на Областната дирекция на МВР в Хасково Нина Николова.

В бежанския център пребивават 1500 души, като най-голяма е групата от афганистанци, следвана от сирийци и иракчани.

Това не е първият път, когато там възниква напрежение. В края на август близо 800 души от лагера се сбиха заради фалшивото пеене на афганистанец, а простигналите полицаи бяха аткувани с камъни и една патрулка беше потрошена. Заради боя в центъра бе въведен вечерен час.

В края на ноември миналата година бежанците в Харманли се вдигнаха на бунт и влязоха в сблъсък с полицията.

mediapool.bg