Кламер БГ - Новини: Божанков: Правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото

Божанков: Правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото

България

|
Вт, 04 Окт 2022г. 19:08ч.
Божанков: Правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото

Божанков: Правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото

"ГЕРБ са първи, това го признаваме. Ние ще се опозиция, няма нищо драматично в това, били сме доста време така. Понеже това е волята на български избирател, то ГЕРБ сега носят отговорността. Ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС", каза пред бТВ Явор Божанков от БСП.

От думите му се разбра, че и след предложението на Борисов за преговори за правителство между всички партии от БСП остава на позицията, която изрази лидерът на социалистите Корнелия Нинова преди ден.

Божанков каза още, че правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото.

По повод изказване на Радомир Чолаков от ГЕРБ, че партията на Борисов е готова да води преговори с "Демократична България" за съдебната реформа, Божанков каза:

"Смешно беше Чолаков да говори за съдебна реформа. Най-добре е да извикат Данаил Кирилов да представи нов проект за конституция. ГЕРБ са хората, които браниха Гешев буквално с телата си. ГЕРБ бяха хората, които бранеха Гешев (Иван Гешев - главен прокурор - б.р.) Когато сме викали Гешев в парламента ГЕРБ винаги влизаха цялата група и започваха да викат, за да не се чуят въпросите и отговорите на Гешев. Въпросът дали ГЕРБ са готови на съдебна реформа, е риторичен. Те в момента са готови на всичко, за да се докопат до властта и да се легитимират, като вкарат някой партньор в нея. Но никой не е толкова глупав".

mediapool.bg