Кламер БГ - Новини: Бог и Мутафчийски докараха на Сидеров прокурор

Бог и Мутафчийски докараха на Сидеров прокурор

България

|
Пон, 13 Апр 2020г. 13:05ч.
Бог и Мутафчийски докараха на Сидеров прокурор

Прокуратурата е образувала дело срешу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради негов призив хората на излязат масово на Великден и да покажат, че е "Бог е над Мутафчийски". Разследването срещу Сидеров, който в момента е общински съветник в София, е за подбуждане към престъпление.

Призивът към хората е изречен в предаването "Неделник" на партийната телевизия "Алфа". Там Сидеров надълго и широко обяснява защо е грешно да се изисква от ходещите в църква да са с маски. Самият той казва, че не е отишъл именно заради това.

"Аз не искам да вляза в храма с маска на лицето, аз не искам да си крия лицето пред Бога", заявява политикът. Той хвали патриарх Неофит за това, че е бил без маска.

"Кое е по-важно – държавата или Бог? Не знам, да направят нещо", казва Сидеров по повод богомолците с маски. Той пита дали и пред Божия съд ще се явят с маски.

"Тези хора да си отговорят наситина ли са вярващи, защото това, което се случва днес, е проверка на вярата", заявява Сидеров и допълва, че има измислена психоза и преразпределяне на икономиката в света.

Призивът "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски", е публикуван и в личния му фейсбук профил.

Точните думи на Сидеров са:

"Моят избор е да отидем и да покажем на деня Възкресение Христово, Великден, както го нарича народът, да отидем, да излезе народът, аз бих искал народът да излезе и да отпразнува тоя празник като народ. И да каже: За нас не е важен ген. Мутафчийски, щабът или някакви измислени герои от властта, за нас е важно ние да се поклоним на господа и да кажем "Христос Возкресе".

Разследването срещу Сидеров е образувано от Софийската градска прокуратура и възложено на разследващ полицай от СДВР.

Това е поредното дело срещу политика. През 2016 г. Сидеров бе осъден за четири хулигански прояви. Тогава бе наказан с пробация и общественополезен труд.

mediapool.bg